Evrim Araştırmaları İçin Yeni Teknolojiler


Evrimin Nedenleri



Evrimin nedenlerini aydınlatabilmek için genetiği değiştirilmiş (GDO) sinekler kullanılacak.
*
Bilim adamları, evrimin nedenlerini test etmek için eski genlere sahip hayvanlar üzerinde çalışıyor.

Chicago Üniversitesi'ndeki bilim adamları, yeniden yapılandırılmış eski genleri içeren genetiği değiştirilmiş ilkin hayvanlar yarattı.

Bu çalışmanın amacı geçmişte hayvanların biyolojisi meydana gelen genetik değişimlerin evrimsel etkilerini test etmek olarak açıklanmaktadır.

Nature Ecology & Evolution dergisinin 13 Ocak tarihli internet yayımında duyurulan araştırma adaptasyon ve evrimin genetik temelleri üzerindeki incelemeler için önemli bir atılım olarak nitelenmektedir.

"Modern evrimsel biyolojinin başlıca hedeflerinden biri, türlerin yeni ortamlara adapte olmasına neden olan genleri tanımlamaktır, ancak bu belirlemenin yapılması zorluklar içeriyor, çünkü eski genlerin hayvan biyolojisi üzerindeki etkilerini test etme imkânımız yok. "Diyen Chicago Üniversitesi Ekoloji ve Evrim Bölümü öğrencisi Mo Siddiq, araştırmanın önde gelen bilim adamlarından birisidir.

Mo Siddiq;
"Yeni genetik dizilerin istatistiksel olarak yeniden yapılandırılması ve transgen hayvanların mühendisliği gibi son zamanlarda geliştirilen iki yöntemi birleştirerek bu sorunun üstesinden gelebileceğimizi fark ettik" dedi.



Yavuz Yılmaz
KAYNAKLAR
https://phys.org/news/2017-01-scientists-animals-ancient-genes-evolution.html

Yorumlar