Ilık Günler Azalıyor


İklim değişikliği

İklim değişikliği ılık havaları vurdu.
*
İklim değişikliğinin kasırgaları, kuraklıkları, sel felaketlerini ve diğer şiddetli hava olaylarını nasıl etkileyebileceğini tahmin etmek için yapılan çalışmaların yanı sıra şimdiye değin göz ardı edilen ılıman hava konusunda da çalışmalar yapılmaya başlanmıştır.


NOAA ve Princeton Üniversitesi bilim adamları, beyzbol, balıkçılık, tekne, yürüyüş ya da piknik için mükemmel günlerin küresel iklim değişikliğinden nasıl etkilendiğini işaret eden ilk küresel analizi ürettiler. Yapılan çalışma ılıman havalı günlerin, sıklığı (sayısı) ve konumunun etkilenebileceğini ortaya koymaktadır.


Bilim adamları 18oC ile 30oC arasındaki sıcaklıkları ılıman hava olarak nitelendirmektedir.


Önümüzdeki on yıllar boyunca ılıman hava için genel paternin bilinmesi, çok çeşitli işletmeler ve endüstriler için de ekonomik açıdan değerlidir. Seyahat, turizm, inşaat, ulaşım, tarım ve açık hava rekreasyonu gibi etkinliklerin planlanmasında hava koşullarının tahmin edilebilmesi önemlidir.


Küresel ölçekte yapılan tahminlere göre; Ilıman günlerdeki azalmanın 2080 den itibaren küresel ölçekte 1/7 oranında gerçekleşmesi beklenmektedir.






KAYNAK
https://phys.org/news/2017-01-climate-shift-global-pattern-mild.html



Yorumlar